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Com base em dados de 3.587 adolescentes de 12 a 19 anos que participaram do inquérito nacional de saúde e nutrição dos Estados Unidos, pesquisadores da USP (Universidade de São Paulo) calcularam o quanto oconsumo de alimentosultraprocessadosimpacta no risco deobesidade.
No estudo, os jovens foram divididos em três grupos de acordo com a quantidade ingerida desses produtos.
Ao comparar os que mais comiam ultraprocessados (em média 64% do [...]
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The link between consumption of ultra-processed foods, overweight, obesity and related diseases in adults has been proven by numerous studies, and convincing data is now available for children as well. What is less clear, however, is the relationship between this type of diet and health in adolescence. To fill the gap, now a study carried out by a group that has been dedicated to these issues for years, that of Carlos Monteiro (creator of the NOVA system) at the University of Sao Paulo in [...]
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The link between consumption of ultra-processed foods, overweight, obesity and related diseases in adults has been proven by numerous studies, and convincing data is now available for children as well. What is less clear, however, is the relationship between this type of diet and health in adolescence. To fill the gap, now a study carried out by a group that has been dedicated to these issues for years, that of Carlos Monteiro (creator of the NOVA system) at the University of Sao Paulo in [...]
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New research has found that the risk of obesity is 45 percent higher among adolescents whose diet is based on ultra-processed food products, such as pre-packaged meals, sweetened breakfast cereals and reconstituted meat products.
Researchers at the University of São Paulo in Brazil found this using data from over 3000 adolescents aged 12-19 who took part in the 2011-16 National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) in the United States.
They divided participants in the [...]
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Il legame tra consumo di alimenti ultra-trasformati, sovrappeso, obesità e malattie collegate negli adulti è stato dimostrato da numerosi studi, e anche per quanto riguarda i bambini sono ormai disponibili dati convincenti. Quello che è meno chiaro, invece, è il rapporto tra questo tipo di alimentazione e la salute nell’adolescenza. A colmare la lacuna prova ora uno studio effettuato da un gruppo che si dedica da anni a tali tematiche, quello di Carlos [...]
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Não é novidade que o consumo de alimentos ultraprocessados (aqueles com adição de substâncias sintetizadas em laboratório, como refrigerantes, salgadinhos e refeições congeladas) faz um mal danado à saúde. Por conta disso, um novo estudo, realizado pela Universidade de São Paulo, em parceria com a Fapesp, publicado na revista científica Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, conseguiu identificar que [...]
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Higher consumption of ultra-processed foods is strongly associated with an increased weight gain. Researchers at the University of Sao Paulo have calculated the impact of adolescents consuming ultra-processed foods on the risk of obesity.
The findings of the study were published in the journal, ‘Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics. There are 3,587 adolescents aged 12-19 who took part in the 2011-16 National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES). They divided [...]
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Não é novidade que o consumo de alimentos ultraprocessados (aqueles com adição de substâncias sintetizadas em laboratório, como refrigerantes, salgadinhos e refeições congeladas) faz um mal danado à saúde. Por conta disso, um novo estudo, realizado pela Universidade de São Paulo, em parceria com a Fapesp, publicado na revista científica Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, conseguiu identificar que [...]
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Não é novidade que o consumo de alimentos ultraprocessados (aqueles com adição de substâncias sintetizadas em laboratório, como refrigerantes, salgadinhos e refeições congeladas) faz um mal danado à saúde. Por conta disso, um novo estudo, realizado pela Universidade de São Paulo, em parceria com a Fapesp, publicado na revista científica Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, conseguiu identificar que [...]
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Não é novidade que o consumo de alimentos ultraprocessados (aqueles com adição de substâncias sintetizadas em laboratório, como refrigerantes, salgadinhos e refeições congeladas) faz um mal danado à saúde. Por conta disso, um novo estudo, realizado pela Universidade de São Paulo, em parceria com a Fapesp, publicado na revista científica Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, conseguiu identificar que [...]